Cum să găsești muzică nouă pe YouTube

YouTube este una dintre cele mai mari platforme de streaming din lume, oferind un catalog vast de muzică, de la hituri internaționale la melodii obscure din colțuri îndepărtate ale globului. Cu miliarde de videoclipuri disponibile, găsirea de muzică nouă pe YouTube poate părea o sarcină copleșitoare. Totuși, cu câteva strategii și trucuri eficiente, poți descoperi cu ușurință artiști și melodii noi care să îți îmbogățească playlist-ul. În acest articol, vom explora diverse metode prin care poți găsi muzică nouă pe YouTube.

1. Explorează secțiunea „Trending”

Secțiunea „Trending” de pe YouTube este un loc excelent pentru a descoperi cele mai populare videoclipuri muzicale ale momentului. Aici poți găsi atât hituri internaționale, cât și piese care devin virale în anumite regiuni.

Cum să accesezi secțiunea „Trending”

 • Deschide YouTube și navighează la fila „Explore”.
 • Selectează „Trending” pentru a vedea videoclipurile care sunt în tendințe.
 • Explorează videoclipurile prezentate pentru a descoperi muzică nouă.

Secțiunea „Trending” este actualizată constant, astfel încât să poți găsi mereu cele mai noi lansări și cele mai populare melodii.

2. Folosește funcția de căutare YouTube

Funcția de căutare de pe YouTube este un instrument puternic pentru a găsi muzică nouă. Poți folosi diverse tehnici de căutare pentru a descoperi piese și artiști noi.

Tehnici de căutare eficiente

 • Căutare după gen: Introdu genul muzical pe care vrei să-l explorezi (de exemplu, „indie pop 2024”).
 • Căutare după artist: Caută un artist pe care îl cunoști și apoi explorează videoclipurile sugerate pentru a găsi artiști similari.
 • Căutare după playlist: Introdu termenul „playlist” urmat de genul muzical (de exemplu, „chillout playlist”).
 • Căutare după an: Dacă vrei să descoperi muzică recentă, caută folosind anul curent (de exemplu, „new music 2024”).

Prin utilizarea acestor tehnici de căutare, poți găsi rapid muzică nouă care se potrivește gusturilor tale.

3. Abonează-te la canale muzicale populare

Abonarea la canale muzicale populare este o modalitate excelentă de a te menține la curent cu lansările noi. Există multe canale pe YouTube dedicate descoperirii și promovării muzicii noi.

Canale muzicale recomandate

 • Vevo: Unul dintre cele mai mari canale muzicale de pe YouTube, care găzduiește videoclipuri oficiale ale unor artiști celebri.
 • Majestic Casual: Renumit pentru selecțiile sale de muzică electronică, indie și chillout.
 • MrSuicideSheep: Cunoscut pentru promovarea de muzică electronică și chillstep.
 • Colors: O platformă globală care prezintă artiști emergenți din diverse genuri muzicale.
 • Triple J: Canalul oficial al postului de radio australian Triple J, cunoscut pentru descoperirea de noi talente.

Prin abonarea la aceste canale, vei primi notificări despre noi lansări și vei putea explora muzica promovată de acestea.

4. Utilizează YouTube Mix și autoplay

Funcția YouTube Mix și opțiunea de autoplay sunt instrumente excelente pentru a descoperi muzică nouă. Acestea creează playlisturi personalizate și redau automat videoclipuri bazate pe preferințele tale muzicale.

Cum să folosești YouTube Mix și autoplay

 • YouTube Mix: După ce găsești un videoclip muzical care îți place, vei vedea opțiunea „YouTube Mix” în partea dreaptă a ecranului. Selectează aceasta pentru a reda un playlist generat automat, bazat pe videoclipul respectiv.
 • Autoplay: Activează funcția de autoplay pentru a permite redarea automată a videoclipurilor sugerate după ce un videoclip se termină. Aceasta este o modalitate excelentă de a lăsa YouTube să-ți sugereze melodii noi.

Prin utilizarea acestor funcții, vei putea să te relaxezi și să lași YouTube să facă munca de descoperire a muzicii noi pentru tine.

5. Explorează secțiunea „Recomandate pentru tine”

YouTube folosește algoritmi pentru a analiza istoricul tău de vizionare și pentru a-ți recomanda videoclipuri care s-ar putea să îți placă. Secțiunea „Recomandate pentru tine” este o resursă valoroasă pentru a găsi muzică nouă.

Cum să accesezi recomandările personalizate

 • Deschide YouTube și navighează la pagina principală.
 • Derulează în jos până la secțiunea „Recomandate pentru tine”.
 • Explorează videoclipurile sugerate bazate pe preferințele tale anterioare.

Aceste recomandări sunt actualizate constant, oferindu-ți oportunități continue de a descoperi muzică nouă care se potrivește gusturilor tale.

6. Participă la comunități și forumuri muzicale

Comunitățile și forumurile muzicale online sunt excelente pentru a găsi recomandări de muzică nouă de la alți fani. Participarea activă în aceste comunități poate extinde orizonturile tale muzicale și îți poate oferi acces la piese și artiști pe care altfel nu i-ai fi descoperit.

Comunități și forumuri recomandate

 • Reddit: Subreddit-uri precum r/Music, r/ListenToThis și r/indieheads sunt locuri excelente pentru a găsi recomandări de muzică nouă.
 • Discord: Serverele Discord dedicate muzicii oferă spații pentru discuții și schimb de recomandări între membri.
 • Grupuri Facebook: Alătură-te grupurilor de muzică de pe Facebook unde membrii postează și discută despre muzica lor preferată.

Prin implicarea în aceste comunități, vei putea să descoperi și să discuți despre muzică nouă cu oameni care împărtășesc aceleași interese.

7. Folosește aplicații și site-uri complementare

Există multe aplicații și site-uri web care pot complementa experiența ta de descoperire a muzicii pe YouTube. Acestea oferă recomandări personalizate și playlisturi care te pot ajuta să găsești muzică nouă.

Aplicații și site-uri utile

 • Last.fm: Această platformă oferă recomandări muzicale bazate pe istoricul tău de ascultare și te poate ajuta să descoperi muzică nouă pe YouTube.
 • Spotify: Utilizează funcția de „Discover Weekly” și „Release Radar” pentru a găsi muzică nouă și apoi caută acele piese pe YouTube.
 • SoundCloud: Explorează secțiunea „Related Tracks” și „Discover” pentru a găsi artiști noi și piese pe care să le cauți pe YouTube.

Aceste resurse externe pot îmbunătăți considerabil capacitatea ta de a găsi muzică nouă și interesantă.

YouTube este o platformă vastă și dinamică, care oferă numeroase modalități de a descoperi muzică nouă. Folosind aceste strategii și instrumente, vei putea să-ți extinzi constant colecția muzicală și să descoperi artiști și melodii care să-ți îmbogățească experiențele auditive. Explorează, ascultă și bucură-te de muzica nouă pe care o vei descoperi!

About the Author: daniel

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *